Vækning af vores ranger kl. 5 og hurtig vask og op til morgenkaffe. Lidt kølig morgen og overskyet, men det gjorde ikke noget, vi havde jo en langærmet på. Første dyr vi så – impalaer, de er alle vegne. Noget af det første vi så derudover var en stor hvidhovedet grib i et træ, og kort tid derefter så vi langt fremme på vejen endnu en flok elefanter, de stod der stadig da vi kom frem, der var 3 af dem. Hver gang vi kommer til et sted hvor der er dyr standser Elvis (vores ranger) så vi kan nå at tage billeder og han kører gerne rundt om dyrene så vi kan se dem fra alle sider. Vi kørte videre og pludselig stoppede vi op og Derek (vores tracker) og Elvis sprang ud, der var tegn på at der havde været løver, men på grund af vinden kunne de ikke spore hvilken retning de var gået, så vi kørte videre. Elvis mente, at der var en god chance for at se et løvehoved stikke op i græsset. Men vi skulle få mere end det. Pludselig lå der 3 løver næsten lige foran os. Elvis kørte tæt på så vi kunne komme til at se de 2 ordentlig, en han og en hun, mens den tredje – en han – holdt sig i baggrunden. De 2 lå længe og bare kiggede på os og hunløven begyndte at gabe, hvilket Elvis sagde var fordi de havde ligget der længe nok og det var tid at komme videre. Ganske rigtigt, kort tid efter rejste de sig, men kun for at gå 25 meter væk, så Elvis kørte efter dem og vi kom til at holde ved siden af dem, kun 5 meter væk. De lagde sig igen og Elvis mente at de nok ville parre sig, på grund af deres måde at opføre sig på og igen havde han ret, hannen hoppede ufortrødent på i ca. 7 sekunder og så var det overstået, til stor fortrydelse for den anden han, der kom med nogle små brøl som tegn på hans utilfredshed.

Mange gode billeder og Ann fik det hele på video, så det må vi se om vi kan få på Youtube og Facebook. Det var meget surrealistisk at sidde 5 meter væk fra 2 løver der parrer sig. Iflg Elvis er det yderst sjældent at man får lov at se det. Det huede heller ikke den anden han der luskede af og hele vejen brølede og knurrede, så selv om han var gået langt væk kunne vi høre ham give udtryk for sin misundelse. Efter den fantastiske oplevelse kørte vi videre og Elvis fik besked på at der var næsehorn i området – syd for vinden, så vi kørte efter det og vi fandt det, selvom det slentrede ind igennem noget højt buskads, men det afholdt ikke Elvis fra at køre igennem med Land Roveren der åbenbart kan klare alt, så vi fik nogle rigtig gode øjeblikke med næsehornet. På vej hjem til morgenmad kom vi lige forbi en gruppe giraffer og nogle Pumbaer (uden Timmon). Efter morgenmaden er det tid til en lur, så vi kan være friske til frokost og eftermiddagens game drive. Eftermiddagen bød igen på giraffer, hele 8 af slagsen på én gang og nogle små hjorte inden eftermiddagens store oplevelse, en flok på 12 elefanter der lige mente det var på sin plads med en lille salut, før de accepterede, at vi forstyrrede dem i deres forehavende. Efter ½ times tid kørte vi videre og så efter et par minutters kørsel en enkelt han elefant der åbenbart holdt sig i nærheden hvis der skulle byde sig en mulighed for at tilslutte sig flokken. Vi holdt pause for drinks og kunne høre bøflerne, de lyder næsten som almindelige danske køer, men vi kunne ikke se dem. Efter drinks i bushen kørte vi videre, men desværre blev det ret mørkt inden vi fandt dem, så vi kunne kun se dem når Derek lyste på dem, men det var for mørkt til at tage billeder. Så gik det hjemad til aftensmad og samling omkring bushens TV, lejrbålet hvor vi sad omkring og hilste på de nytilkomne, et hold fra USA og et hold fra Cape Town. Manden fra Cape Town var opvokset i bushen og var farmer, men var blevet fordrevet fra sin farm. Han fortalte, at selvom han var opvokset i bushen og havde været på flere safarier, så havde han aldrig set en leopard, så vores drive-fæller havde været mere end heldige den første dag.